Vitiligo Tünetek, Okok, Kezelés

Vitiligo Tünetek, Okok, Kezelés

Vitiligo Tünetek, Okok, Kezelés Mi is az a Vitiligo?

A Vitiligo egy betegség, ami veszteséget okoz a bőr színét. Az emberek, akik szenvednek a vitiligo fehér foltok a bőr különböző okok miatt kiszámíthatatlan. Ez hatással lehet a test bármely részén is befolyásolja a belsejét a száját, a haját, még a színe a retina. Annak ellenére, hogy a feltétel ahhoz vezethet, hogy az alacsony önbecsülés, nem életveszélyes, vagy fertőző. Bár jobban észrevehető az emberek a sötétebb bőr, bárki, bármilyen bőrtípus, fogékony a fejlődés.

Tünetek

A tünetek a vitiligo vannak fehér foltok a bőr okozta veszteség a pigment. Ez a de-pigmentáció lehet a fejbőrön, az arc, a haj, a szakáll, a szemöldök, a szempilla, valamint bármely más részén a bőr ki van téve a nap. A leggyakrabban, fejleszti az arc, az ajkak, a lábak, karok, kezek első.

Ha a de-pigmentáció történik, a haj, az eredmény a fehérítő vagy őszülő haj.

Azok, akik érdeklődnek

Bárki, aki bármilyen faji, nemzeti, etnikai hovatartozás alakulhat ki a vitiligo. Nagyon gyakran alakul ki a kor között 20, illetve 30 év; azonban az emberek autoimmun betegségek fokozott lehet a kockázatot. Betegségek, mint például a B-vitamin-12-hiány, vérszegénység, hyperthyreosis, hypothyreosis, Addison-kór, egyes nagyobb a kockázata a fejlődő vitiligo. Az emberek, akik rendkívül érzékeny a fény, a nap, az a nagyobb a kockázata a fejlődő vitiligo.

Okok

Vitiligo Tünetek, Okok, Kezelés

Vannak olyan speciális sejtek a szervezetben úgynevezett melanociták, amely termel a bőr melanin pigment. Melanin, mit ad a különböző részein a testét szín: szem, haj, száj, bőr, stb. Vitiligo oka ezeket a melanin-termelő sejtek megszűnik a melanin termelés és/vagy meghalni, ami fehér foltok, a bőr vagy a őszülő haj.

Még akkor is, ha az orvosok nem tudom, miért, ezek a sejtek nem termel melanin, vagy meghal, úgy vélik, hogy a vitiligo lehet kapcsolatban, hogy:

Egy autoimmun betegség, amely megtámadja a bőr
Genetika (család története betegség)
Egy rossz napégés
Expozíció ipari-erős vegyi anyagok
A stressz

Hogyan Diagnosztizáljuk az Vitiligo

Az első nyom, hogy lehet, hogy a vitiligo egy jelentős veszteséget, a pigment vagy a szín, a bőr, a haj vagy a szem. Azonnal forduljon orvoshoz, mint egy profi, az egyik, hogy lehet, hogy egy helyes diagnózis. Nincs gyógymód vitiligo, de vannak olyan kezelések, ami megállíthatja a betegség, illetve, ha szükséges, állítsa vissza a színét, hogy az érintett testrészre.

Az orvos meg fogja kérdezni az orvosi történelem, beleértve:

Valaki más a családban vitiligo?
A hajam őszülő, mielőtt 35?
Van egy fizikai betegség?
A túlzott stressz?
Szenved napégés, kiütések vagy valamilyen más típusú trauma, hogy a bőr 1-3 hónap beállta előtt a veszteség, a pigmentáció?
Te, vagy valaki a családban szenved egy autoimmun betegség, mint például a cukorbetegség vagy a vérszegénység?
Mi az ön legmagasabb érzékenység a nap?
Az orvos megpróbálja kizárni más lehetséges betegségek, mint a pikkelysömör vagy az ekcéma. Egy kis minta a bőr érintett lehet küldeni egy laborba, vérvizsgálat, amit figyelembe lehetne venni, hogy meghatározza a funkciója a pajzsmirigy. Az orvos is lehet végre egy szemvizsgálaton, hogy megpróbálja megtalálni a gyulladás. Az ultraibolya fény ragyogott a bőr egy speciális lámpa is segít meghatározni a létezését vitiligo.

Hogyan kell Gyógyítani a Vitiligo

A különböző gyógyszeres terápia lehet használni, hogy segítsen kezelni a vitiligo. Sajnos, ez gyakran egy játék, próba-szerencse, hogy meghatározzák, mi működik a legjobban, mindegyik egyedi. Néha, az eredmény nem lesz nyilvánvaló, hónapok, kezelések, gyógyszerek súlyos mellékhatásokhoz vezethet.

Ha Vitiligo Ez Természetes Termék Segít Megelőzni A Nap Által Okozott Károk.

Az első kezelés kísérlet lehet a használata önbarnító termékek, vagy speciális make-up, amely segít, hogy egyesíti a javítás, hogy csökkenti a melanin, a többi a bőrt. Bár ez nem visszavonását a feltétellel, lehet, hogy a legjobb gyakorlatot néhány mivel gyakorlatilag nincs mellékhatása.

Terápiák használják a kezelésére a Vitiligo

Fény terápia kombinált psoralen. A kísérlet arra, hogy visszatér a szín, hogy a de-pigmentált bőr, egy anyag, az úgynevezett psoralen párosul a photochemotherapy lehet használni. Ismételt kezelések gyakran szükséges lehet, hogy 3-szor egy héten, akár egy évig is a megfelelő eredményt. A probléma a fény terápia, hogy az UV-a fény károsítja a szöveteket, mint az emberi bőr. Szóval, egy kísérlet arra, hogy felszámolja a vitiligo, ők is káros, valamint a bőr öregedését.
De-pigmentáció a bőrön meghaladja. Ez akkor használható, ha a vitiligo de-pigmentált leginkább a bőr az a szerv, valamint más, kémiai kezelés, műtét nem sikerült. De pigmentáció ügynök használják, hogy fehéríti a bőrt a túlzott elvegyülni a vitiligo-sújtott területeken a bőr. Mellékhatások a következők kiszárad a bőr, viszketés, duzzanat, bőrpír. Ha a fázis, de-pigmentáció, mindig szüksége lesz, hogy korlátozzák a napozás, mert rendkívül érzékeny az UV sugarak, a többi az életét.

Használt szerek a kezelés a Vitiligo

Ha csak kis foltok, főleg a nyak, arc, a kenőcsök alkalmazása, amely calcineurin-gátlók vagy takrolimusz hatékony lehet helyreállítani egy kis színt. Azonban az FDA nem figyelmezteti a lehetséges kapcsolat ilyen típusú kenőcsök, a fejlesztés, a bőrrák, lymphoma.
Gyulladáscsökkentő krémek, például kortikoszteroidok használhatók, különösen az első jelei a betegség. Lehet, hogy csak néhány hónappal azelőtt eredmény nyilvánvaló. Mellékhatások a következők csíkok vagy vonalak, a bőr elvékonyodása, a bőr.

A műtét használni, mint egy kezelés Vitiligo

Vitiligo Tünetek, Okok, Kezelés

Buborékfólia oltása. Hólyagok a pigmentált bőr létre a szívást. Pigmentált, hólyagok a bőr eltávolítása, valamint átültetett, hogy a de-pigmentált területeken a bőr. Ott a kockázat, hogy ez az eljárás, beleértve a kihívó egy új tapaszt a vitiligo, ahol a hólyag jött létre, ami egy “macskaköves” megjelenését a bőr, de az tény, hogy a bőr, hogy az új szín.
Tetoválás (mikro pigmentáció). A leghatékonyabb az emberek a sötétebb bőrszín, az orvos használja a sebészeti eszköz arra, hogy álláspontját a pigment belül a de-pigmentált bőr. A lehetséges kiváltó másik folt vitiligo magas ezzel az eljárással lehet, hogy nagyon nehéz az orvos, hogy pontosan megfeleljen a színét a bőr.
A bőr graft. Leggyakrabban használt az emberek, akik kis foltok, a vitiligo, egy bőr graft magában véve egy kis darab normál (pigmentált) bőr, majd tegye le a területeket, a zöld foltok a bőrön. A kockázatok ez az eljárás hasonló buborékfólia oltása, tartalmazza annak a lehetőségét, hogy a re-festés & nem vállal, a sebek, fertőzések, egy macskaköves megjelenését a bőr.

Sunsafe Rx

A Sunsafe Rx-kiegészítő képes segíteni nagyon fényérzékeny emberek ellenállni a kárt okozta, a nap sugarai. Sunsafe Rx készült összetevőket, élelmiszerek, növények, amelyek már klinikailag bizonyított, hogy megvédje a bőr, a szemei az UV sugarak.

A védelem a vitiligo-az érintett bőrön

A Melanin védi a bőrt a napozás. Még az emberek a vitiligo van foltok a bőr nélkül melanin, így nekik kiszolgáltatott. Minden szükséges óvintézkedést meg arról, hogy a napozás, illetve a módját, hogy elkerülje a nap, kár, alkalmazni. Sunsafe Rx is segíthet. Egy kapszula, szájon át, hogy a természetes összetevők klinikailag bizonyítottan segít a bőr védekezni az ellen, nap által okozott károk. Ez elengedhetetlen az emberek számára, a foltok, a bőr nélkül melanin.

Közben a fény terápia vitiligo

Sunsafe Rx is segíthetnek a bőrt megvédeni magát során a fény terápia. Mert ez a terápia káros a bőrre, valamint a szervezet általános, Sunsafe Rx is segít egy kicsit a védelem ideje alatt UV kezelés.

Hogyan előzzük meg a Vitiligo

Annak ellenére, hogy hosszú tartott hiedelmek vitiligo, a sötét bőrű emberek nem eredendően ellen védett állapotban van. Mivel gyakorlatilag bárki lehet fejleszteni, vitiligo, elengedhetetlenül fontos, hogy mindenki megvédjék magukat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *