Rheumatoid arthritis

A Rheumatoid arthritis autoimmun, krónikus betegség. Ez a betegség vezet a gyulladás, az többnyire a perifériás ízületek (kéz, láb, hanem a térd, csípő …), néha axiális (nyaki gerincoszlop).

MeghatározásMeghatározás

A rheumatoid arthritis krónikus autoimmun betegség (a szervezet által termelt antitestek saját maga ellen). Ez is része a gyulladásos ízületi betegség közismert alatt a kifejezés, hogy ” arthritis “.

Ez a betegség vezet a gyulladás, az többnyire a perifériás ízületek (kéz, láb, hanem a térd, csípő …), néha axiális (nyaki gerincoszlop).

Ez érinti körülbelül 1% – át a lakosság, valamint két-háromszor több nő, mint férfi. Ez akkor fordulhat elő, bármely életkorban, de ez akkor fordul elő leggyakrabban 40-50 éves.

Az evolúció a rheumatoid arthritis

Rheumatoid arthritis fejlődik nyomja vezet fokozatos megsemmisítése az ízületek. A legegyszerűbb mozdulatok (nyitó mezőbe, mondhatom, hogy a haj …), akkor nehéz lesz végrehajtani.

Ez a fejlesztés lelassult, a megfelelő ellátást. Kezelés nélkül ez a betegség nagyon letiltása elérni a szervek, mint a szív, tüdő …

Okok

A rheumatoid arthritis , nincs konkrét oka autoimmun betegség ismert.

Genetikai hajlam is elismerték: az emberek, a HLA-DR4 gén is nagyobb a kockázata a betegség kialakulásának.

Más tényezők is szerepet játszanak, mint a dohányzás.

TünetekTünetek

Az első tünetek a rheumatoid arthritis lehet diszkrét:

– enyhe láz;

Fáradtság, főleg a végén a nap;

– anorexia (étvágytalanság);

– ízületi reggeli ízületi merevség.

Akkor jelek jelennek meg az érintett ízületi (csukló, ujj, könyök, nyaki gerinc …). Válnak, gyakran mindkét oldalon:

– fájdalmas;

– duzzadt;

– piros;

– forró.

A mozgások aztán egyre korlátozottabb. Deformációk, fiú fordulhat elő, ezek a kötések. Csomók is megjelenhetnek olyan területeken, a trauma, a súrlódás.

Az evolúció a rheumatoid arthritis

A fejlesztés, a rheumatoid arthritis kiszámíthatatlan pedig ahhoz vezethet, hogy extra-ízületi problémák: szív (a szívburokgyulladás, gyulladás a membrán veszi körül a szívet …), tüdő (fibrózis …), szemészeti, neurológiai, érrendszeri …

Megfelelő orvosi ellátás szükséges. Meg kell a lehető leghamarabb.

Megelőzési tippek

Nincs megelőzés, a rheumatoid arthritis, a szó szoros értelmében.

Nemdohányzó úgy tűnik, hogy csökkenti a kockázatot a fejlődő rheumatoid arthritis .

Elemzi – VéleményekElemzi - Vélemények

A rheumatoid arthritis kell diagnosztizálni a lehető leghamarabb annak érdekében, hogy hozzon létre egy megfelelő ellátást beállta előtt a visszafordíthatatlan károsodás.

Diagnózis alapján kombinációja, a klinikai tünetek, az ízületek, hanem biológiai jelek (jelenlét, a gyulladás, illetve bizonyos rendellenességek, mint például a rheumatoid faktor), valamint közös kár, hogy a képalkotó vizsgálatok (röntgen, szkennelés , MRI).

kezelések

A menedzsment a krónikus gyulladásos reuma globális, nyugszik több típusú gyógyszerek:

– azok, akik kezelni a fájdalmat, majd próbálja meg enyhíteni a személy: a fájdalomcsillapítók (fájdalomcsillapító), nem szteroid gyulladáscsökkentő gyógyszerek, corticoids …

– azok, akik (Immunszuppresszánsok, antirheumatic ügynökök, stb.).

Műtét, gyógytornász, foglalkozás terapeuta, …

Bizonyos esetekben a műtét (csere a vegyes) van szükség, ha a sérülések túl nagy, illetve akadályozzák a mozgás a mindennapi életben.

A szerepek, a gyógytornász, hogy tompítsa az ízületek, illetve a foglalkozás terapeuta, lehetővé téve a fizikai, szociális rehabilitáció a beteg a mindennapi életben, a legfontosabb.

Rendszeres ellenőrzés szükséges.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *