Ha Ül Fáj: Tippek, hogy Enyhíti a Fájdalom Arthritis psoriatica

Ha Ül Fáj: Tippek, hogy Enyhíti a Fájdalom Arthritis psoriaticaÜl egy igazi fájdalom, ha van arthritis psoriatica. Amanda Steyer tudja, hogy ez túl jól.

“Az egyik darab tanácsot kaptam az emberek az életemben, akik nem arthritis psoriatica, hogy ülj le, pihenj többet, talán tölteni egy vagy két nap az ágyban, amíg jobban érzem magam” – mondja Steyer, egy ötgyermekes anya, aki él Bristol, Connecticutban.

Diagnosztizáltak nála arthritis psoriaticában hat évvel ezelőtt, bár azt mondja, hogy ő volt a tüneteket, mivel ő volt 4 éves, de mindig azt mondták, ők csak egyre rosszabb. “Mik ezek a jó szándékú emberek, nem értem, hogy az ülés hosszabb ideig — vagy néha még rövid ideig — vezethet, hogy több fájdalom, merevség,” mondja.

Mi Okozza A Merevség Ülés Után

“Amikor üljön hosszú ideig, mintha a teste feldagad,” Steyer, 42, mondja. “Az ízületek kap merevebb, sokkal fájdalmasabb a hosszabb ülök.”

Nincs egyedül. A hallmark tünetek arthritis psoriatica a megnövekedett merevség az éjszakai alvás után, vagy egy hosszabb pihenő. Az emberek tapasztalata ízületi merevség, csípő fájdalom, vagy fáj a lába ülés után http://myproshape.hu/motion-free/.

“Változó helyzetben segíthet egy kicsit, de végül is nincs olyan kényelmes helyzetben, amelyben ülni” – mondja. “A lábam kezd fájni, aztán a fájdalom válik romló ízületi fájdalom, a csípő, térd, boka, alsó vissza.”

Nemrég, Steyer vezette haza a nyaralni a családjával, de a meghajtó sokkal tovább tartott, mint a várható négy óra. “Annak ellenére, hogy megállt többször is az út mentén, így én is ki a kocsiból, majd mozogni, én érkezett haza, jelentős fájdalom” – mondja. “Most, két nappal később, pedig a testem, hogy kezd visszatérni a normális kerékvágásba.”

Hogyan Enyhíti a Fájdalmat

Hogyan Enyhíti a FájdalmatSteyer azt mondja, hogy meg kell találni az egyensúlyt a között, mozgás, pihenés részeként a psoriatica menedzsment. “Ül, hosszú ideig lehet csak olyan nagy, mint egy negatív hatása a szervezetben, mint fizikailag túlzás” – mondja.

Ha kell ülni egy pozíció hosszú szakaszokon az idő, arthritis psoriatica, kezelési lépéseket, amelyek segíthetnek.

“Szeretem használni, amit én a 30-30-as szabály” – mondta Marvin Smith, CSCS, egy fizikoterapeuta Oregon Health & Tudomány Egyetem Portlandben. Ha egy helyzetben, 30 perc, megváltozik a gerinc, csípő pozíciót 30 másodpercig át az ellenkező irányba. Ha ülsz egy görnyedt helyzetben, állj fel olyan magas, mint te tud, vagy arch a vissza kiegyenesíteni a térdét 30 másodperc 30 percenként.

Gyógytornász Marianne Ryan, alapító, illetve klinikai igazgató, Marianne Ryan Fizikai Terápia, New York City, azt is javasolja, rengeteg mozgás, az emberek arthritis psoriaticában szenvedő. “Mozgalom, hogy még több folyadékot, hogy a közös” – mondja. “Kelj fel, hogy minden órában.”

Ryan azt javasolja, hogy az emberek arthritis psoriaticában szenvedő használatát támogató szék, együtt, párnák alatt, a fenék, az ágyéki terület. “Ahogy ülsz, a gravitáció nyomja le a szervezetben” – mondja. “Egy réteg csillapítás lágyítja a csapást.”

Azt is mondta, hogy álljon, amikor csak lehet. Például, ha egy hosszú telefon, használja a fülhallgató vagy a kihangosító, s fel sétálni.

A nyújtások, Mozgások

A nyújtások, Mozgások“Azokon a napokon, amikor én magam, kimerült, nem akart mozogni annyira, de a legjobb, hogy a nyomás minden alkalommal egy kicsit” – mondja Steyer. Ha könyvet olvas, vagy segít az egyik gyerek egy projekt, ő gondoskodik arról, hogy kelj fel, mozogj, rendszeres időközönként. “Várok, aztán tedd edényeket a mosogatógépbe, egy újabb adag ruhát, vagy csak nyúlik,” mondja.

Ha kell ülni órákon át, egy időben, Ryan javasolja, hogy a következő gyakorlatokat, hogy csökkentse a fájdalmat, merevség az ízületekben:

Fejét Forgatások Mozgatni a fejét balra, aztán jobbra, amely segít megelőzni a merevség a gerinc.

Chin Redő, Míg egyenes háttal ülni, miközben a láda még mindig, dip az álla felé az alap, a nyak mozgatása nélkül a fejed túl messze.

Váll Rolls miközben a láda még mindig, s karod a tested mellett, tekercs a vállát, aztán vissza, aztán le.

Kismedencei Körökben, Miközben állandó mozgás a medence körül jobbra, majd balra.

Vissza Fájlokat Hely, mindkét kezét a derekam, miközben állandó, aztán arch hátrafelé úgy, hogy úgy érzed, hogy egy kiterjesztést a gerinc.

Ezek a gyakorlatok segítenek kezelni a psoriatica fájdalom, merevség. Ryan azt ajánlja, hogy csinál egy-két 10-15 ismétlés az egyes fenti gyakorlatok során rendszeres szünetek, a nap folyamán. “Ha jó érzés” – mondja, hozzátéve, hogy meg kell csinálni a gyakorlatokat, a fájdalom-mentes tartományok, ami azt jelenti, hogy nyomja a mozgás csak, amennyire csak tudsz, anélkül, hogy fájdalmat érezni.

Ne feledje, hogy arthritis psoriaticában okozhat tartós ízületi károsodás. Amellett, hogy kezelése a feltétellel, fájdalom, merevség, a fizikai aktivitás, beszélje meg orvosával, hogy bizonyos gyógyszerek állnak az ön számára.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *