A merevedési zavarok okai és kockázati tényezői

A merevedési zavarok okai és kockázati tényezőiAz erekciós diszfunkció lehetséges okainak vizsgálata során fontos megérteni, hogy gyakran több tényező van jelen, vagy amint az amerikai Urológiai Társaság azt állítja, “az erekciós funkció az érrendszeri, neurológiai, hormonális és pszichológiai tényezők. ” Tartsa ezt szem előtt tartva, miközben áttanulmányozza az eddigi okok és kockázati tényezők széles skáláját, beleértve a gyógyszereket, az egészségi állapotokat, a sérüléseket, a dohányzást stb.

Közös okok

Csak orvos tudja megerősíteni a merevedési zavar okait. Gyakran előfordul szenvednek, hogy az alapbetegség vagy állapot hibás (lásd alább). De ezek közül egy vagy több is valószínűleg játszani fog:

Kor

A kutatások azt mutatják, hogy általában a férfiak több szexuális problémát tapasztalnak az életkorukban. Az 1994-es Massachusetts-i férfiaknál például azt találták, hogy az impotencia előfordulási gyakorisága 5 százalékról 15 százalékra emelkedik, mivel a 40-70 év közötti életkor nő.

A jó hír az, hogy az ED és egyéb szexuális problémák nem tűnnek elkerülhetetlennek, mivel a férfiak életkora. Gyakran előfordul, hogy az idősebb férfi elkezdi ezeket a problémákat, hogy krónikus állapotban van, ami növeli az ED kockázatát, vagy azért, mert olyan irányítható életmódbeli szokásokkal foglalkozik, amelyek nagyobb kockázatot jelentenek.

Más szóval, teljesen lehetséges, hogy egy ember elkerülje az impotencia potenciális sok okait a fizikai egészsége és szellemi jólétének ápolásával, ahogy idősebb lesz.

Gyógyszerek és kezelések

Gyógyszerek és kezelésekBizonyos gyógyszerek gátolhatják az idegi impulzusokat vagy a pénisz véráramlását. A Harvard Egyetem jelentése szerint a merevedési zavarban szenvedő férfiak 25% -a problémát okoz a gyógyszeres kezelés miatt. Valójában az ED egyik oka annak, hogy néhány ember abbahagyja a gyógyszeres kezelést olyan körülmények között, mint a magas vérnyomás és a depresszió.

Az impotenciával kapcsolatos gyógyszerek listája hosszú, és egyes gyógyszerek nagyobb valószínűséggel okoznak ED-t, mint mások. Ha az Ön által szedett gyógyszer nem szerepel az alábbi listán, de az impotenciával küzdenek, forduljon orvosához.

Az olyan gyógyszerek és egyéb kezelések között, amelyek növelik az impotencia kockázatát:

 • Rák kemoterápiák, mint például a Myleran (buszulfán) és a Cytoxan (ciklofoszfamid)
 • A medence kialakulása a rákos megbetegedés során, ami sérülést okozhat, ami diszfunkcióhoz vezethet
 • Magas vérnyomású gyógyszerek, különösen a diuretikumok, mint a Microzide (hidroklorotiazid)
 • Béta-blokkolók, mint például az Inderal XL (propranolol)
 • Pszichiátriai betegségek kezelésére szolgáló gyógyszerek, beleértve a szorongásellenes szereket, mint például a Paxil (paroxetin); antidepresszánsok, például Zoloft (szertralin); és a skizofrénia elleni szerek, mint például a Seroquel (kvetiapin)
 • Tranquilizers, például Valium (diazepam)
 • Hormonális gyógyszerek prosztatarák kezelésére, mint például az Eulexin (flutamid) és a Lupron (leuprolid)
 • Propecia (finasterid), melyet megnagyobbodott prosztata kezelésére, valamint bizonyos típusú férfi hajhullás kezelésére használnak
 • fekélykezelések, beleértve a hisztamin H2-receptor antagonistákat, mint például a Tagamet (cimetidin) és a Zantac (ranitidin)
 • allergiák kezelésére használt antihisztaminok, mint például a Benadryl (difenhidramin) és a Vistaril (hidroxizin)
 • Antibiotikumok a bőr gombás fertőzéseinek kezelésére, mint például a Nizoral (ketokonazol)
 • Nem szteroid gyulladáscsökkentő gyógyszerek (NSAID), például naproszén (naproxen), gyakran

Stressz és szorongás

Néha az ember szenvedést érez a szexuális teljesítmény miatt, ami gátolja az erekció képességeit, valószínűleg rossz szexuális élmény vagy az ED előfordulása miatt. Hasonlóképpen, ha egy férfi és partnere bajban vannak a kapcsolatukban, az érzelmi és szellemi stressz szenvedhet a szexuális működésben.

Sebészet

SebészetBármely műtét, amely magában foglalja a medence területének szerkezetét, idegek és / vagy véredények károsodását okozhatja a péniszben, ami viszont befolyásolhatja az embernek az erekciót vagy fenntartását. Az ED-vel kapcsolatos egyik gyakori eljárás a prosztatarák kezelésére szolgáló műtét, amely értelme annak, hogy milyen közel áll a prosztata péniszéhez.

Egy másik típusú műtét, amely néha megnöveli az impotencia kockázatát, a vastagbélrák kezelése, amely során a vastagbél (vastagbél) egy részét műtéti úton eltávolítják a daganattal együtt. Az eljárás egyes változatai nagy valószínűséggel okoznak ED-t:

 • Bal hemicolektomia (a vastagbél bal oldali része eltávolítása)
 • Abdominoperinealis resectio (a végbél és az anus eltávolítása)
 • Proctectomia (a végbél eltávolítása)

Egyes esetekben a bélműködés által okozott ED a probléma a bőrérzet elvesztésének eredménye. Más esetekben a sacrális reflex (a motor válasz, amely szabályozza mind az anális sphincter, mind a medencefenék izmait). Ráadásul a nagy műtéten átesett trauma olyan stresszt okozhat, amely közvetlenül zavarja a szexuális funkciókat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *